Посол США: Це росія атакувала, не треба фокусуватися на відповіді України

Посол США: Це росія атакувала, не треба фокусуватися на відповіді України

Укрінформ
росія у насильницький спосіб змінила кордони України, тож основна увага має бути зосереджена на цьому, а не на відповіді України на дії загарбників.

Про це посол США в Україні Бріджит Брінк заявила в інтерв’ю під час національного телемарафону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Дипломат зазначила, що перший транш військової допомоги США на суму 700 млн доларів є дуже важливою частиною нещодавно ухваленого пакета допомоги Україні на 40 млрд. Він включає артилерію дальньої дії, «Стінгери», «Джавеліни», БМП, гелікоптери, значну кількість боєкомплекту тощо. Вона також підтвердила, що до нового пакета входять HIMARS, які мають специфічну дальність ураження цілей.

Читайте також: В ОП прокоментували російські фейки про РСЗВ: Штати знають, як Україна використовує їхню зброю

«Але я щоразу повертаюся до того, що це росія атакувала Україну, тому питання не в тому, що Україна робить у відповідь на цю атаку. Ми мусимо сфокусуватися на тому, що це атака росії проти суверенної держави, а проблема, з якою ми маємо справу зараз, - це насильницька зміна кордонів. Тому основне питання для мене не в тому, що робить Україна, а в тому, що робить росія, і за цим стежить увесь світ», - сказала Брінк.

Читайте також: Держдеп пояснив, як Україна може застосовувати американську зброю

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати 1 червня оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на суму 700 млн доларів, який передбачатиме надання додаткових сучасних озброєнь, зокрема високомобільних артилерійських ракетних комплексів HIMARS з боєприпасами, які можуть уражати цілі на відстані 70, а не 300 км, хоча Україна просила про ракети дальньої дії.

Посол США в Україні Бріджит Брінк заявила журналістам 2 червня, що Збройні сили України самі визначатимуть, на яку дальність використовувати артилерійські ракетні комплекси HIMARS.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-