Байден підтвердив передачу Україні систем HIMARS

Байден підтвердив передачу Україні систем HIMARS

Укрінформ
Президент США Джо Байден підтвердив, що Сполучені Штати надають Україні системи реактивного залпового вогню HIMARS та боєприпаси до них, які забезпечать оборону української території від наступу російських агресорів.

Про це йдеться в офіційній заяві американського президента, поширеній Білим домом у середу, передає Укрінформ.

«Новий пакет (оборонної допомоги Україні – ред.) озброїть їх новими можливостями та передовою зброєю, включно із системами HIMARS та боєприпасами задля захисту їхньої території від наступу рф»,- наголошується в документі.

Читайте також: Якщо росія не заплатить високу ціну за свої дії, це заохочуватиме інших агресорів - Байден

При цьому зазначається, що США надалі очолюватимуть міжнародні зусилля для надання підтримки українцям.

«Народ України продовжує надихати світ своєю мужністю й рішучістю у відважній боротьбі на захист своєї країни та демократії від російської агресії. Сполучені Штати підтримують наших українських партнерів і продовжать забезпечувати Україну озброєнням і обладнанням для самооборони», - наголосив глава Білого дому.

Читайте також: Пентагон уточнив, що ще увійде до нового пакету оборонної допомоги Україні

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати у середу оголосили про новий пакет військової допомоги Україні. Минулого місяця обидві палати Конгресу США ухвалили, а президент затвердив закон, який передбачає виділення $40 мільярдів на підтримку України й інших країн, що потерпають від російської агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-