США оголосили про новий пакет допомоги Україні – Блінкен

США оголосили про новий пакет допомоги Україні – Блінкен

Укрінформ
Сполучені Штати у середу оголосили про новий пакет військової допомоги Україні, який передбачатиме надання додаткових сучасних озброєнь, зокрема більш досконалих ракетних систем.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен під час спільної пресконференції з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, який перебуває з візитом у Вашингтоні.

«Сьогодні вранці президент Джо Байден оголосив про новий значний пакет допомоги в галузі безпеки, щоб озброїти Україну додатковими можливостями й передовим озброєнням - саме тим, що їм потрібно для захисту країни від російської агресії», - сказав він, зазначивши, що йдеться про «більш досконалі ракетні системи, аби вони могли вражати ключові цілі на полі бою в Україні з великих відстаней».

Читайте також: США дадуть Україні зброю, яка потрібна армії в нинішній фазі бойових дій – Білий дім

За його словами, США діють швидко, щоб Україна мала можливість відбити агресію росії і зайняти якомога сильнішу позицію за столом переговорів.

До забезпечення України залучені всі союзники США з НАТО, підкреслив держсекретар.

Він відзначив, що російський уряд та його поплічники зазнають серйозних наслідків через безпрецедентні санкції, експортний контроль і дипломатичний тиск.

Читайте також: США не тиснутимуть на Україну, аби вона йшла на територіальні поступки агресору - Байден

Блінкен підкреслив, що війна проти України об’єднала НАТО й призвела до посилення захисту самих членів Альянсу. «Вони розглядають те, що відбувається в Україні, як пряме посягання на основи їхнього власного миру і безпеки. Ось чому ми продовжуватимемо підтримувати демократичну, незалежну, суверенну Україну, аж поки ця жахлива війна не закінчиться», - наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, держсекретар США Ентоні Блінкен обговорив з главою МЗС Італії Луїджі Ді Майо питання підтримки України на тлі російської агресії, а також заходи для зменшення впливу глобальної продовольчої кризи, що посилилась через війну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-