Держдеп пояснив, як Україна може застосовувати американську зброю

Держдеп пояснив, як Україна може застосовувати американську зброю

Укрінформ
США вважають, що Україна має повне право визначати, якою буде її відповідь на російську агресію, при цьому Київ запевнив, що не використовуватиме західну зброю по цілях на території рф.

Так на брифінгу пояснив позицію Сполучених Штатів речник Держдепартаменту Нед Прайс, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Україна має цілковите право відповідати на російську агресію», - наголосив офіційний представник Держдепу.

Він нагадав, що російські сили ведуть бойові дії на суверенній українській території.

«Україна має повне право, так само як і будь-яка інша країна, захищати свою територію. Саме через це ми забезпечили поставки оборонної зброї», - сказав Прайс у відповідь на прохання прокоментувати, яким чином може застосовуватися американське озброєння.

Водночас він додав: «Це правда, що ми отримали запевнення від наших українських партнерів, що вони не використовуватимуть цих озброєнь для ураження цілей на території росії». У цьому зв’язку Прайс назвав «сумною» реальність, яка полягає в тому, що «російські війська розгорнуті всередині України в районах, розташованих достатньо далеко від російського кордону».

Читайте також: Байден підтвердив передачу Україні систем HIMARS

Отже, підкреслив представник Держдепу, на кожному етапі бойових дій в Україні США й інші країни забезпечували українських партнерів саме тим, що вони запитували. «Наша мета в цьому – зробити все, що в наших силах, аби покласти край цій війні», - зазначив чиновник.

Він запевнив, що Сполучені Штати посилюватимуть позиції України як на полі бою, так і за столом переговорів.

«Але ми також хочемо бути обережними й забезпечити, що ні ми, ні міжнародне товариство не робитимемо нічого, що може без зайвої потреби продовжити цей конфлікт», - додав Прайс. Він підкреслив, що зараз саме росія намагається продовжити війну.

Читайте також: Пентагон заздалегідь розмістив у Європі системи HIMARS для швидкої передачі Україні

«Якщо Україна сьогодні припинить боротися, то вже завтра не буде суверенної, незалежної держави Україна. Якщо росія припинить бойові дії сьогодні, то не буде війни», - резюмував речник Держдепартаменту США.

Як повідомляв Укрінформ, посол США в Україні Бріджит Брінк у четвер заявила журналістам, що українські військові визначатимуть, на яку дальність використовувати артилерійські ракетні комплекси HIMARS.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-