Стефанчук закликав учасників ПА НАТО надати Україні необхідну зброю

Стефанчук закликав учасників ПА НАТО надати Україні необхідну зброю

Відео
Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук закликав учасників весняної сесії Парламентської асамблеї НАТО надати Україні необхідну зброю для оборони від російської федерації.

Про це він заявив на пленарному засіданні ПА НАТО, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Україна готова бути гарантом безпекової стабільності у регіоні. Ми вже демонструємо це, взявши на себе першими потужний удар агресії. Тим самим ми гарантуємо вже сьогодні мирне життя громадянам ваших країн. Але для того, щоб продовжувати успішно виконувати цю роль, нам потрібно більше зброї. Зброї сучасної. Це те, що у вас є!» - сказав Стефанчук.

Спікер підкреслив, що Україна захищає не лише свою землю та своїх людей, а й мир у Європі, демократичні та загальнолюдські цінності, верховенство права та права людини, свободу та право вибору.

Читайте також: Бої на сході досягли максимальної інтенсивності - Міноборони

«Тож дайте нам ту зброю, яка нам потрібна. Нам вкрай потрібна швидка доставка на регулярній основі: реактивних систем залпового вогню, далекобійних артилерійських систем та боєприпасів, систем берегової оборони, танків та бронетехніки», - заявив він.

Стефанчук привітав нещодавні зобов’язання Контактної групи щодо України під керівництвом США щодо надання Україні нової військової допомоги. Водночас він застеріг, що російська федерація щодня чинить тиск на світову спільноту з метою нав’язати свої умови.

Голова ВР підкреслив, що в українці мають план до миру. Водночас він наголосив, що Україна не погодиться на заморожений конфлікт. За словами Стефанчука, 82% українців не погодилися би на поступки щодо територій в обмін на мир.

Читайте також: Вступ до ЄС: Керівництво ВР вирушає в промотур за підтримкою європейських країн

«Наш план полягає в тому, що ми маємо перемогти і примусити російського агресора повернутися на свої території, звільнивши українські території у міжнародно визнаних кордонах. Так ми встановимо довготривалий мир у Європі. Добре буде, якщо ми це зробимо спільно з вами», - резюмував спікер.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого 2022 року росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Її війська проводять масовані бомбардування та обстріли українських міст і сіл, розв’язали масовий терор проти цивільного населення на тимчасово захоплених територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-