Вступ до ЄС: Керівництво ВР вирушає в промотур за підтримкою європейських країн

Вступ до ЄС: Керівництво ВР вирушає в промотур за підтримкою європейських країн

Фото
Укрінформ
Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук та його заступники вирушають у робочу поїздку до країн Європейського Союзу, щоб заручитися там підтримкою щодо надання Україні статусу країни-кандидата на вступ до ЄС.

Про це повідомила заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк, передає Укрінформ із посиланням на Телеграм парламенту.

«З добрим талісманом перемоги їдемо адвокувати в європейські парламенти надання Україні статусу країни-кандидата на вступ до ЄС! Польща справедливо вже стала штаб-квартирою України в ЄС. З Варшави розпочинаю поїздки до країн ЄС. Багато зустрічей, дискусій, спільних планів на майбутнє», - написала Кондратюк та оприлюднила фото із рожевою панамою соліста гурту Kalush Orchestra Олега Псюка, який переміг на Євробаченні цього року.

За її словами, у Верховній Раді України створено робочу групу, яка пропрацьовує питання підтримки України. Дипломат Маркіян Лубківський розробив план візитів Голови Верховної Ради Руслана Стефанчука, першого заступника Голови Верховної Ради Олександра Корнієнка та заступниці Голови Верховної Ради України Олени Кондратюк. Синхронно працюють з візитами урядова група на чолі з Офісом Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної та група Офісу Президента.

«Сподіваюсь, що спільними зусиллями історична справедливість переможе, й український народ, який захищає всю Європу, отримає справедливий шанс інтегруватись до європейської спільноти», - підкреслила Кондратюк.

Читайте також: Італія підтримує євроінтеграційні прагнення УкраїниДжапарова

Як повідомлялося, Європейська рада розгляне заявку України щодо отримання статусу кандидата на членство в Європейському Союзі у червні. 9 травня Президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна заповнила другу частину анкети-опитувальника для отримання статусу кандидата на членство в Європейському Союзі.

18 квітня Президент Володимир Зеленський передав главі представництва Європейського Союзу Матті Маасікасу заповнену першу частину анкети-опитувальника для отримання Україною статусу кандидата на членство в ЄС.

Цей опитувальник був переданий українській стороні особисто президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн під час візиту до Києва 8 квітня.

Президент Зеленський підписав заявку на членство України в Європейському Союзі 28 лютого 2022 року.

Фото: Телеграм Верховна Рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-