Бої на сході досягли максимальної інтенсивності - Міноборони

Бої на сході досягли максимальної інтенсивності - Міноборони

Укрінформ
Найзапекліші бої точаться на Сєвєродонецькому, Бахмутському та Курахівському напрямках. Українські військовослужбовці стримують штурмові дії противника.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ повідомив речник Міністерства оборони Олександр Мотузяник.

“російські окупаційні війська не припиняють ведення наступальних дій у Східній операційній зоні з метою встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей. Бої досягли максимальної інтенсивності, російські війська ведуть вогонь уздовж усієї лінії зіткнення та намагаються бити артилерією вглиб нашої оборони. Одночасно здійснюється штурм на декількох напрямках. Найзапекліші бої точаться на Сєвєродонецькому, Бахмутському та Курахівському напрямках”, - сказав Мотузяник.

Зокрема, він уточнив, що на Сєвєродонецькому напрямку за підтримки артилерії ворог веде штурмові дії в напрямках Тошківки і Устинівки. А на Бахмутському загарбники здійснюють перегрупування для подальшого наступу на Комишуваху, нарощують системи протиповітряної оборони.

“Стосовно Сєвєродонецька ситуація складна, на околицях вже тривають вуличні бої, українські військовослужбовці стримують штурмові дії противника. Завдання Збройних сил України не допустити не лише оточення, а не допустити будь-яких успіхів російських окупантів на всіх напрямках. У нас є оптимістичні погляди на цю ситуацію, але ситуація залишається важкою”, - зазначив речник Міністерства оборони.

Читайте також: Загроза ракетних ударів з території білорусі зберігається – Міноборони

Він підкреслив, що Збройні сили України вживають всіх вичерпних заходів, аби не допустити, щоб ворог здійснив свої наміри оточити угрупування в районах Сєвєродонецька і Лисичанська.

“За минулу добу на Донецькому та Луганському напрямках ЗСУ та інші складові Сил оборони відбили чотирнадцять атак ворога, знищили дві артилерійські системи, одинадцять одиниць бойової броньованої техніки та десять ворожих автомобілів. Підрозділи протиповітряної оборони збили дві крилаті ракети та три безпілотники типу “Куб”, - підсумував Мотузяник.

Як повідомлялося, евакуацію з Луганщини офіційно зупинено. Сьогодні, 30 травня, росіяни обстріляли авто, яке їхало забирати людей, загинув французький журналіст Леклерк Імхофф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-