Президент - про найважливіше: Повне відновлення звичайного мирного життя в нашій країні

Президент - про найважливіше: Повне відновлення звичайного мирного життя в нашій країні

Укрінформ
Володимир Зеленський вважає найважливішим для України зараз зброю і санкції, які допоможуть подолати російську агресію, та повне відновлення звичайного мирного життя в нашій країні.

Про це Зеленський заявив у відеозверненні до спільноти Стенфордського університету, повідомляє Укрінформ.

«Кожному і кожній, хто навчається в Стенфорді, однаково добре знайоме запитання: what matters most to you and why? Щоб навчатись у вашому університеті, потрібно написати есе у відповідь на нього, на це запитання», - сказав Президент.

Він зауважив, що не знає, чи відповідали колись чинні президенти держав, що воюють за свою свободу, на це питання, а свою відповідь назвав прагматичною.

Так, серед того, що для нього важить найбільше, Зеленський назвав зброю, яка дозволить подолати технічну і кількісну перевагу російської армії, та санкції, які дозволять зупинити потік грошей на російський терор.

Читайте також: Зеленський - до спільноти Стенфорда: Українці й американці однаково розуміють слово «свобода»

Крім того, він указав на важливість фінансів, які дозволять Україні зберігати соціальну стабільність, поки триває війна, а також блокування і конфіскацію усіх російських активів, які є в іноземних юрисдикціях і які мають бути направлені на відбудову всього зруйнованого російською армією.

Також Президент наголосив на необхідності справедливого трибуналу проти всіх воєнних злочинців, які вбивали, катували, ґвалтували і депортували українських громадян.

Зеленський відзначив і необхідність оновленої дієвої архітектури безпеки, яка не допустить таких нових воєн у світі.

«І обовʼязково – повне відновлення звичайного мирного життя в нашій країні. Щоб наші люди, наші студенти і студентки, як і ви зараз, могли спілкуватися вільно і в повній безпеці з президентами демократичних держав. Щоб українці й українки могли не думати, як і ви зараз, де бомбосховище. І щоб їм було не потрібно знати, як взагалі звучить сигнал повітряної тривоги», - додав глава держави.

Читайте також: Пальне, зруйноване майно та вступна кампанія: Зеленський провів нараду з урядом

Зеленський подякував усім друзям і партнерам України у світі, «хто робить так, щоб ці слова – та їхня глибина – звучали однаково для кожного і кожної, від кого залежать рішення про допомогу Україні».

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф проводять масовані бомбардування та обстріли українських міст і сіл, розв’язали масовий терор проти цивільного населення на тимчасово захоплених територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-