росія намагається підбурити Африку, Близький Схід та Азію проти України - Кулеба

росія намагається підбурити Африку, Близький Схід та Азію проти України - Кулеба

Відео
Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розповів про нові наративи, які росія активно поширює серед своїх симпатиків. Зокрема, рф намагається підбурити Африку, Близький Схід та частково Азію проти України.

Про це він заявив під час включення у Фейсбуці, передає кореспондент Укрінформу.

За словами міністра, перший наратив полягає в тому, що дарма Україна чинить спротив і їй не треба на щось сподіватися, тому що її все одно Захід кине напризволяще. Другим є наратив про те, що Україна відтягнула на себе увагу світу від вирішення інших проблем і Захід замість того, щоб вирішувати всі проблеми і рівно ставитися до всіх, зосередився на допомозі України.

«Таким чином росіяни намагаються підбурити Африку, підбурити Близький Схід, частково Азію проти України, проти наших партнерів і показати, що ми якось дискримінаційно до них ставимося», - зауважив глава МЗС.

Кулеба констатував, що з цим аргументом влада буде працювати дуже серйозно, тому що попри його абсолютну безпідставність "він заходить". Водночас, на його думку, це свідчить про ефективність держави, яка змогла привернути увагу до війни росії і мобілізувати підтримку Заходу.

Третім наративом міністр назвав те, що єдина проблема, чому у світі розгортається продовольча криза, – це санкції, які наклали на росію, кажучи таким чином про зняття обмежень. На це, за словами глави МЗС, Україна відповідає, що єдиною причиною кризи є російська агресія проти України, а не санкції.

Читайте також: путін вимагає в обмін на деблокаду українських портів скасувати санкції

Крім того, міністр відзначив, що дуже чітко відчув у різних розмовах тезу: «А навіщо Україна так відчайдушно чинить спротив, завдаючи таких невимовних страждань своєму власному народу і своїй країні? Якщо війна така важка, якщо все настільки тяжко, то треба сідати і домовлятися. Треба домовлятися з росією, якою б не була ціна цієї домовленості».

Він назвав цей коментар дуже болісним, тому що він не поважає жертву, яку приносить український народ у цій війні, воюючи за свою свободу.

«Я не хочу, щоб у вас склалося враження, що це прямо мейнстрім-думки, домінуючі. Ні, це не мейнстрім. Це наративи, які росія починає розкручувати-розкручувати-розкручувати. Є ті, хто їх підхоплюють», - зауважив Кулеба.

Як повідомляв Укрінформ, 25 травня глава МЗС заявив, що Україна не піде на поступки путіну, бо стратегія його умиротворення з 2014 року до початку повномасштабного вторгнення вже зазнала провалу і не має шансів на успіх у майбутньому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-