Кулеба - про пропозицію піти на поступки путіну: Ця стратегія призвела до ракетних обстрілів Києва

Кулеба - про пропозицію піти на поступки путіну: Ця стратегія призвела до ракетних обстрілів Києва

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна не піде на поступки путіну, бо стратегія його умиротворення з 2014 року до початку повномасштабного вторгнення вже зазнала провалу і не має шансів на успіх у майбутньому.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це Кулеба заявив на сесії "Україна та ЄС: виграють усі" в Українському домі в Давосі, коментуючи заяву Генрі Кіссінджера, що Україна має поступитися росії частиною території.

Кулеба розповів, що має досвід особистого спілкування з колишнім держсекретарем США і вважає його видатною особистістю і досвідченим політиком, який має власне бачення процесів у світі.

Він зауважив, що Кіссінджер висловив власну думку, і хоча його слова викликали великий резонанс в Україні, він може висловлювати все, що хоче.

"А для всіх, хто вірить, що Україна має піти на поступки, щоб умиротворити путіна, моя відповідь дуже проста. Ця стратегія застосовувалась провідними силами у світі з 2014 року до 24 лютого 2022 року: поступіться тут, підіть на поступки там, це допоможе запобігти війні. Вона провалилася. Вісім років слідування цій стратегії в результаті призвели до ракетних обстрілів Києва та кровопролиття на Донбасі", - сказав Кулеба.

Читайте також: Кулеба закликав Захід сприйняти ідею, що результатом війни має бути перемога України

За його словами, якщо політики справді хочуть зупинити війну, вони мають підтримати Україну та допомогти їй перемогти.

"Розумію, що політикам важко визнати помилковість своєї політики і її провалу. Але мій меседж наступний: вона провалилась одного разу, вона провалиться знову і не зупинить війну. Якщо ви справді хочете зупинити війну, ви маєте підтримати Україну та допомогти нам перемогти», - зазначив міністр.

На переконання Кулеби, в історії бувають моменти, коли для такого типу стратегії немає місця. У цьому контексті він провів паралель з Другою світовою війною.

"Я не можу уявити трьох союзників - СРСР, США та Британію - які зустрічаються у 1942-1943 році й кажуть: ситуація на фронті така складна, нам треба зв’язатися з Гітлером і запропонувати йому угоду, можливо, піти на якісь поступки, щоб зупинити його, оскільки ми мусимо діяти розумно", - зауважив Кулеба.

Читайте також: Кулеба: Україні можуть допомогти чотири літери - MLRS

На його переконання, наразі стратегія має полягати в тому, щоб стояти усім пліч-о-пліч і разом здолати того, хто становить загрозу для всіх.

Як повідомлялося, колишній держсекретар США Генрі Кіссінджер заявив під час конференції на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, що Україна повинна поступитися росії частиною території, а США і Захід — не розраховувати на російську поразку у війні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-