Кулеба закликав Захід сприйняти ідею, що результатом війни має бути перемога України

Кулеба закликав Захід сприйняти ідею, що результатом війни має бути перемога України

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав Захід сприйняти ідею, що результатом війни має бути перемога України, тоді стратегія допомоги нашій країні і санкційна політика будуть більш ефективними.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це він сказав під час Українського сніданку у Давосі.

«Нам потрібні дві речі: по-перше, щоб Захід нарешті сприйняв ідею про те, що метою цієї війни має бути перемога України. Навіть найкращі друзі, які допомагають нам, все ще сумніваються, яким буде результат допомоги – чи просто щоб Україна не зазнала поразки, чи щоб росія зупинилася. Але єдина відповідь - Україна має перемогти. І якщо ви чітко визначите собі це за мету - ви побачите нові зміни у власній політиці і будете її впроваджувати», - сказав Кулеба.

Він зазначив, що сьогодні триває багато дискусій щодо надання Україні РСЗВ, але поки вони завершаться, це вже може стати «проблемою вчорашнього дня», тож треба рухатися швидко.

І друге питання – це переведення на вищий рівень санкцій проти росії, які мають базуватися на простому принципі – вбити російський експорт, наголосив Кулеба.

"Чи це нафта, газ чи будь-що, що росія продає світу, - це треба зупинити, щоб у них не було можливості заробляти гроші на світовому ринку», - підкреслив міністр.

Він констатував, що через надзвичайно високі ціни на енергоносії в росії наразі профіцит бюджету, і путін почувається впевнено щодо фінансової безпеки і стабільності своєї держави.

«Ми вдячні за санкції, які вже є, але потрібна єдина санкційна політика, щоб зупинити торгівлю товарами, енергоносіями, послугами. Кожен зароблений долар чи євро росія інвестує у підтримку путінського режиму і своєї воєнної машини. Якщо про це весь час пам’ятати, то тоді буде абсолютно інша стратегія і політика щодо санкцій", - наголосив глава української дипломатії.

Читайте також: Кулеба сумнівається, що Захід наважиться на силове розблокування портів у Чорному морі

24 лютого президент росії володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші країни світу застосували санкції проти країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-