путін вимагає в обмін на деблокаду українських портів скасувати санкції

путін вимагає в обмін на деблокаду українських портів скасувати санкції

Укрінформ
Президент росії володимир путін заявив, що готовий деблокувати українські порти для експорту продовольства, якщо Захід зніме санкції проти рф.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу кремля.

Цю заяву путін зробив у телефонній розмові з прем'єр-міністром Італії Маріо Драгі. Він заявив, що росію нібито необґрунтовано звинувачують у проблемах із постачанням сільськогосподарської продукції на світові ринки. За словами президента рф, «криза виникла через порушення логістичних ланцюжків, фінансову політику західних країн у період пандемії коронавірусу та антиросійські рестрикції, введені США та Євросоюзом».

Крім того, путін вкотре звинуватив Україну у заморожуванні переговорного процесу.

Читайте також: Банкова очікує, що ЄС не послабить санкцій проти рф заради розблокування портів

Як повідомлялося, раніше у мзс росії заявили, що готові створити прохід для експорту зерна в обмін на скасування санкцій.

24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст і сіл. ЗСУ, Національна гвардія, Сили територіальної оборони і весь український народ ефективно протистоять російським військам та завдають їм великих втрат.

Читайте також: У Британії відхилили ідею «обміняти» послаблення санкцій проти рф на коридор для експорту зерна

Після початку війни до росії були запроваджені масштабні санкції з боку світової спільноти.

Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн під час виступу в Давосі заявила, що російська федерація, яка блокує українське зерно в українських портах та веде бойові дії на полях України, шантажує міжнародне співтовариство загрозою голоду у цілих регіонах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-