Зеленський: Ця війна має навчити світ діяти превентивно, а не просто реагувати

Зеленський: Ця війна має навчити світ діяти превентивно, а не просто реагувати

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський переконаний, що нинішня війна росії проти України повинна навчити світ діяти швидко і превентивно, створювати нові прецеденти, а не просто реагувати.

Про це глава Української держави заявив під час виступу на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Війна, розв'язана росією, несе ніщо інше, як голод, бідність, відчай і хаос. Багатьом у світі, не тільки нам. Тому для того, щоб гарантувати мир і спокій, усі ми маємо діяти швидко і превентивно, маємо не боятися створювати нові прецеденти. Саме цьому світ давно повинен був навчитися, на різних поворотних моментах історії, за які сплатив велику ціну", – сказав Президент.

Читайте також: Світ міг запобігти війні, якби «збив росію з ніг» санкціями - Зеленський

За його словами, це була ціна за те, що світ тільки реагував, а не діяв превентивно. "Тож тепер можемо зробити все по-іншому, нарешті", – наголосив Зеленський.

Як повідомлялося, 24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення. США, ЄС та інші країни після початку вторгнення запровадили санкції проти росії.

Читайте також: Світ поки не запровадив проти рф санкції, які змусять її заплатити за свої дії – Зеленський

У Давосі з 22 по 26 травня проходить Всесвітній економічний форум. Ця перша за понад два роки очна зустріч присвячена темі "Переломний момент історії: Державна політика та бізнес-стратегії". На форумі розглядатимуть глобальні проблеми і пошук рішень найнагальніших викликів, включаючи поточну пандемію COVID-19, війну в Україні, геоекономічні потрясіння та зміни клімату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-