У МЗС Франції вважають, що приєднання України до ЄС займе 15-20 років

У МЗС Франції вважають, що приєднання України до ЄС займе 15-20 років

Укрінформ
Державний секретар з європейських справ МЗС Франції Клеман Бон вважає, що приєднання України до Європейського Союзу займе щонайменше 15-20 років.

Про це він заявив в ефірі Radio J, передає Укрінформ із посиланням на Le Mond.

“Треба бути чесними. …Якщо ми говоримо, що Україна вступить до ЄС через пів року, рік чи два, ми обманюємо. Це неправда. Це, мабуть, років п’ятнадцять чи двадцять”, - сказав Бон.

Читайте також: Зеленський про членство України в ЄС: Лишились бюрократичні й технічні моменти

При цьому, за його словами, ініційоване президентом Франції Еммануелем Макроном "європейське політичне співтовариство" доповнює ЄС і “може запропонувати політичний і конкретний проєкт країнам, які ... хочуть наблизитися до ЄС”.

“Це не закриті двері, а навпаки, відкриті”, - сказав Бон.

Читайте також: Замість членства в ЄС – Макрон пропонує для України щось незрозуміле

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 18 квітня передав главі представництва Європейського Союзу Матті Маасікасу заповнену першу частину анкети-опитувальника для отримання Україною статусу кандидата на членство в ЄС. Цей опитувальник був переданий українській стороні особисто президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн під час візиту до Києва 8 квітня.

9 травня Зеленський повідомив, що Україна заповнила другу частину анкети-опитувальника для отримання статусу кандидата на членство в Європейському Союзі.

Президент підписав заявку на членство України в Європейському Союзі 28 лютого 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-