Статус кандидата у члени ЄС відкриє для України безпрецедентні можливості - Зеленський

Статус кандидата у члени ЄС відкриє для України безпрецедентні можливості - Зеленський

Укрінформ
Статус кандидата у члени Європейського Союзу відкриє для України безпрецедентні в нашій історії можливості для модернізації та відновлення.

Про це сказав Президент Володимир Зеленський у відеозверненні, передає Укрінформ.

"Статус кандидата у члени Євросоюзу відкриє для нас безпрецедентні в нашій історії можливості для відновлення і модернізації України. Відповідні переговори про підтримку нашої програми відбудови країни ведемо і з країнами на двосторонньому рівні, і з міжнародними фінансовими інституціями. Звичайно, будемо по максимуму залучати глобальний бізнес. Але ми зацікавлені передусім у тому, щоб робочі місця і додана вартість створювались в Україні. Тож локалізація буде й надалі важливим для нас процесом", - сказав Зеленський.

Читайте також: Україна може отримати статус кандидата на вступ в ЄС вже у червні - Маасікас

За його словами, сьогодні було передано першу частину заповненої анкети-опитувальника для вступу в ЄС. Президент зазначив, що кожна держава, яка приєдналася до Євросоюзу, проходила через таку ж процедуру, різниця лише в тому, що у них це займало роки, а у нас трохи більше як тиждень.

Також Зеленський зауважив, що вже найближчим часом Україна передасть другу частину відповідей і розраховує, що європейське рішення у відповідь буде швидким.

"Якою буде Україна? Якою вона буде через рік після війни, через п'ять років після війни, через десять, через двадцять років? Що саме буде важливим для наших людей? Що саме буде важливим для глобального бізнесу? Яка кількість робочих місць і в яких галузях буде доступною для українців? Невід'ємним елементом такого стратегічного бачення є вступ України в ЄС", - додав Президент.

Читайте також: Єрмак розповів, коли Україна має розпочати переговори про вступ до ЄС

Як повідомляв Укрінформ, 8 квітня президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час візиту до Києва офіційно передала Президенту Зеленському опитувальник, заповнення якого є необхідним кроком для надання Україні статусу кандидата на вступ в ЄС.

18 квітня Зеленський передав главі представництва Європейського Союзу в Україні Матті Маасікасу першу частину заповненої анкети-опитувальника для отримання нашою державою статусу кандидата на членство в ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-