Єрмак розповів, коли Україна має розпочати переговори про вступ до ЄС

Єрмак розповів, коли Україна має розпочати переговори про вступ до ЄС

Укрінформ
Команда Президента Володимира Зеленського працює над пришвидшенням виконання українських зобов‘язань на шляху вступу України до Європейського Союзу.

Про це керівник Офісу Президента Андрій Єрмак заявив у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Розраховуємо отримати статус країни-кандидата на членство в ЄС за підсумками засідання Європейської Ради у червні. Далі мають розпочатися переговори про вступ, які повинні відбуватися за прискореною процедурою. Зараз вся команда Президента, Офісу та уряду працює над тим, щоб зробити все від нас залежне у найкоротші терміни", – зазначив Єрмак.

Читайте також: Україна відправила Єврокомісії відповіді на опитувальник щодо вступу в ЄС

Керівник ОП нагадав, що перша частина опитувальника для оцінки спроможності України отримати статус кандидата у члени ЄС вже заповнена та відправлена на розгляд Європейській комісії. Він відзначив, що все було зроблено за тиждень, як і обіцяв Президент Зеленський голові Єврокомісії Урсулі фон дер Ляєн під час її візиту до Києва.

Читайте також: Україна готує для Єврокомісії аналітику щодо правової і фінансової бази – Стефанішина

За словами Єрмака, далі влада працювати над другою частиною опитувальника та очікуватиме на позитивну рекомендацію Єврокомісії.

Він запевнив, що Україна буде в ЄС.

Як повідомляв Укрінформ, 8 квітня президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн під час візиту до України передала Зеленському відповідний опитувальник.

Фото: Телеграм Андрія Єрмака

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-