Україна відправила Єврокомісії відповіді на опитувальник щодо вступу в ЄС

Україна відправила Єврокомісії відповіді на опитувальник щодо вступу в ЄС

Укрінформ
Україна 18 квітня відправила Європейській комісії відповіді на опитувальник щодо відповідності політичним та економічним критеріям членства в Євросоюзі для отримання статусу кандидата на вступ.

Про це у коментарі Укрінформу в понеділок повідомила віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

«Документ обсягом 43 сторінки із 374 питаннями зрештою виріс до 1156 сторінок відповідей - це глибокий аудит держави на відповідність політичним та економічним критеріям членства в ЄС», - сказала Стефанішина.

Вона відзначила, що, як і наголошував Президент Володимир Зеленський, урядова команда впоралась із цим амбітним завданням за тиждень.

Віцепрем’єр поінформувала, що опитувальник складається з двох частин, одна з яких містить політичні та економічні критерії, а друга охоплює оцінку відповідності українського законодавства актам права Європейського Союзу.

Читайте також: Єврокомісія аналізує відповідність України двом базовим критеріям членства в ЄС - Маасікас

«Наступний етап - це заповнення другої частини опитувальника, яку ми вже отримали. Йдеться про оцінку відповідності нашого законодавства європейському. Урядова команда докладе всіх зусиль для якнайшвидшого заповнення і цієї частини», - запевнила Стефанішина.

Як повідомляв Укрінформ, заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква 17 квітня поінформував, що Україна вже заповнила опитувальник для отримання статусу кандидата на членство в Євросоюзі і розраховує на ухвалення відповідного рішення на засіданні Європейської ради у червні.

8 квітня президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн під час візиту до України передала Зеленському відповідний опитувальник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-