Зеленський вірить, що опитувальник - лише формальний крок України на шляху до ЄС

Зеленський вірить, що опитувальник - лише формальний крок України на шляху до ЄС

Відео
Укрінформ
Україна вірить, що в найближчі тижні отримає позитивний висновок на опитувальник, необхідний для отримання статусу кандидата на вступ до Європейського Союзу.

Про це Президент Володимир Зеленський заявив під час передачі главі представництва ЄС в Україні Матті Маасікасу першої частини опитувальника, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Один із етапів нашої держави до вступу в Європейський Союз. До того прагнення, до якого йде наш народ і бореться за це… Ми віримо, що отримаємо підтримку щодо цієї робити і станемо кандидатом на вступ, а після цього розпочнеться наступний – фінальний етап. Дуже віримо, що ця процедура відбудеться в найближчі тижні і дуже віримо, що вона буде дуже позитивною, перш за все, для історії нашого народу і ціни, яку наш народ заплатив на шляху до незалежності та демократії», - сказав глава Української держави.

Читайте також: Зеленський передав Маасікасу заповнену анкету-опитувальник щодо вступу в ЄС

Зеленський зазначив, що це лише формальний крок України на шляху до Євросоюзу, бо кожен українець ментально вже давно в Європі.

«Тим не менш, кожна країна проходить такий шлях. На жаль, ми сьогодні проходимо його в такий трагічний період і дійсно багато людей з європейською ментальністю втрачають своє життя – найдорожче», - додав Президент.

Він відзначив, що український народ об’єднаний єдиною метою – стати частиною Європейського Союзу.

Читайте також: Єрмак розповів, коли Україна має розпочати переговори про вступ до ЄС

Також Зеленський висловив вдячність главі представництва ЄС в Україні Матті Маасікасу, президентці Єврокомісії Урсулі фон дер Ляєн, голові Євроради Шарлю Мішелю, високому представнику ЄС з питань закордонних справ і політики безпеки Жозепу Боррелю за підтримку України та пришвидшення процедури надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС.

Читайте також: Україна може отримати статус кандидата на вступ в ЄС вже у червні - Маасікас

Як повідомляв Укрінформ, 8 квітня президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час візиту до Києва офіційно передала Президенту Зеленському опитувальник, заповнення якого є необхідним кроком для надання Україні статусу кандидата на вступ в ЄС.

18 квітня Зеленський передав главі представництва Європейського Союзу в Україні Матті Маасікасу першу частину заповненої анкети-опитувальника для отримання нашою державою статусу кандидата на членство в ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-