Повоєнна відбудова України: Стефанішина розповіла про план, який готує ЄС

Повоєнна відбудова України: Стефанішина розповіла про план, який готує ЄС

Укрінформ
План Європейського Союзу допомоги України та її повоєнної відбудови ґрунтуватиметься на правилах, які ведуть нас до членства в ЄС.

Про це заявила віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в ефірі телемарафону, передає Укрінформ.

«Йдеться не про контроль, а про те, щоб ці кошти та це відновлення відбувалося на основі правил, які ведуть нас до членства і до конкурентоспроможної країни всередині ЄС», - сказала Стефанішина.

Вона зауважила, що спочатку план передбачає покриття дефіциту бюджету і мобілізацію макрофінансової допомоги в обсязі 9 млрд євро, після чого буде формуватися спільний план відновлення, який буде базуватися на процесі приєднання України до Європейського Союзу.

Читайте також: Україна працює з ЄС над логістичними маршрутами для експорту сільгосппродукції – Стефанішина

Віцепремʼєрка також поінформувала, що менш як за два тижні лідери Євросоюзу зберуться на черговому засіданні та затвердять план остаточно.

Стефанішина назвала його планом Маршалла для України й великим жестом довіри з боку ЄС до українців та української влади.

«Для нас це також ще один крок у напрямку членства в ЄС, адже трохи більш як за місяць буде розглядатися наша заявка на членство. І цей план вже є фінансовою базою для підготовки до членства (України в ЄС - ред.)», - підкреслила вона.

Читайте також: Статус кандидата для України: Стефанішина застерігає Євросоюз уникнути помилки НАТО 2008 року

Як повідомлялося, Європейська комісія запропонувала план допомоги Україні та її повоєнної відбудови, що передбачає довгострокові реформи й інвестиції, а також негайну короткотермінову макрофінансову допомогу в обсязі 9 млрд євро у 2022 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-