Україна подякувала членам Ради ООН з прав людини за підтримку резолюції щодо агресії рф

Україна подякувала членам Ради ООН з прав людини за підтримку резолюції щодо агресії рф

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України висловило вдячність країнам-членам ООН, особливо членам Ради ООН з прав людини, які підтримали резолюцію про порушення прав людини в Україні через агресію рф.

Про це йдеться у коментарі МЗС, повідомляє Укрінформ.

«Україна висловлює вдячність країнам-членам ООН, особливо членам Ради ООН з прав людини, котрі підтримали цей документ. Він є важливим для забезпечення відповідальності винних у вчиненні серйозних порушень прав людини та воєнних злочинів у ході російської агресії проти нашої держави», - зазначило відомство.

Читайте також: росія випустила по Україні вже понад 2100 ракет – Кислиця в Радбезі ООН

Міністерство поінформувало, що резолюція наголошує на твердій прихильності суверенітету, незалежності та територіальній цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів та вимагає від рф негайно припинити воєнні дії на території нашої держави.

Документом також передбачається проведення Комісією з розслідування щодо України спеціального розслідування порушень та злочинів внаслідок російської окупації на нині звільнених територіях Київської, Чернігівської, Сумської та Харківської областей та підготовка Верховним комісаром ООН з прав людини доповіді про критичну гуманітарну ситуацію та серйозні порушення прав людини у м.Маріуполі.

Читайте також: Рада ООН з прав людини вимагає негайно припинити військові дії рф проти України

Відповідно до заяви МЗС, Рада ООН з прав людини також закликає рф надати представникам міжнародних правозахисних та гуманітарних інституцій, включаючи спеціалізовані установи ООН, безперешкодний, своєчасний, негайний та необмежений доступ до осіб, які були перевезені з постраждалих районів України та утримуються на території росії або територіях, які контролюються чи окуповані рф, а також надати причетним сторонам вичерпний перелік таких осіб.

Читайте також: росія випустила по Україні вже понад 2100 ракет – Кислиця в Радбезі ООН

Як повідомлялося, Рада ООН з прав людини ухвалила резолюцію про порушення прав людини через агресію рф проти України.

З 24 лютого в Україні триває російська воєнна агресія. Влада, Збройні сили України, весь народ піднялися на боротьбу з ворогом та чинять йому потужний спротив.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-