Кулеба: Заяви, що постачання Україні зброї означає участь у війні, є путінським наративом

Кулеба: Заяви, що постачання Україні зброї означає участь у війні, є путінським наративом

Укрінформ
Країни, які заявляють, що надання Україні озброєнь для протидії російській агресії робить її учасником війни, насправді поширюють путінський наратив.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на спільній пресконференції з німецькою колегою Анналеною Бербок у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Кулеба наголосив, що зараз в Україні вирішується майбутнє європейської безпеки і процвітання. Від того, чи буде путін зупинений тут, в Україні, залежить майбутнє Європи.

Читайте також: 9 травня росія буквально «танцювала на кістках» у Маріуполі – поліція порушила справу

«Я вважаю, Україна поводиться у цій ситуації дуже чесно: ми не втягуємо жодну іншу країну у війну, ми не просимо прислати сюди своїх солдатів і воювати за нас. Ми проливаємо свою кров за нашу землю, але також за майбутню безпеку і економічне процвітання Європи. Тому чи очікуємо, що європейські країни продовжать надавати Україні всю необхідну підтримку у вигляді зброї, санкцій та економічної підтримки», - заявив глава української дипломатії.

Читайте також: В ОП спростували фейки керівництва рф під час параду щодо війни в Україні

Він додав, що немає жодного міжнародного документа або підручника з історії воєн, в якому написано, що передача зброї або застосування санкцій є участю у війні або призводить до залучення країни у війну.

«Ті, хто стверджує протилежне, насправді просто поширюють російські наративи президента путіна, якому, безумовно, вигідно, щоб Україна залишилася сам на сам, щоб він міг тут вбити мільйони людей і організувати ще декілька Буч», - зауважив міністр.

Читайте також: У день перемоги над нацизмом понад 50 країн засудили спроби рф спотворити історію

Як повідомляв Укрінформ, посол Угорщини в Україні Іштван Ійдярто заявив, що в Будапешті вважають, що дозвіл на транзит зброї для України через її територію створить цілі для військової активності країни-агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-