В ОП спростували фейки керівництва рф під час параду щодо війни в Україні

В ОП спростували фейки керівництва рф під час параду щодо війни в Україні

Укрінформ
Радник керівника Офісу Президента Сергій Лещенко спростував фейки керівництва росії під час параду на 9 травня щодо війни в Україні.

Про це Лещенко розповів у своєму відеозверненні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Найбільш цинічно вона (пропаганда рф - ред.) проявляє себе під час святкування 9 травня і вкладає в уста керівництва росії найбільш неправдиві повідомлення та наративи, які стосуються війни на території України", - сказав Лещенко.

За його словами, під час параду путін заявив про те, що "військова спецоперація" розпочалася через начебто намір України атакувати Крим. Зокрема, путін заявив: "ополченцы Донбасса и воины армии россии сражаются на своей земле, где врага разили их предки", "россия призвала запад к честному диалогу, но страны НАТО не захотели ее услышать, велась подготовка нападения на Крым, альянс начал военное освоение прилегающих к нам территорий".

Лещенко зазначив, що це є брехнею, бо Україна ніколи не планувала нападу на Крим, а віддавала перевагу дипломатичному врегулюванню цього питання.

Він зауважив, що російське керівництво вело підготовку до цього фейкового наративу в рамках 9 травня ще за кілька днів до самого святкування.

Також Лещенко додав, що найвищі державні посадовці росії вкинули фейк по начебто намір Польщі забрати західні регіони України під свій контроль.

"Агресивна лексика лунає не тільки щодо НАТО, а й щодо Євросоюзу, до якого досі такої лексики не було. Це вказує на те, що росія реально побоюється європейських перспектив України та отримання статусу кандидата на вступ до ЄС", - додав він.

Читайте також: путін на параді не оголосив війну Україні та мобілізацію у рф

Як повідомлялося, 9 травня відзначається День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

У Міністерстві закордонних справ України назвали парад у москві маршем гвалтівників, мародерів та вбивць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-