9 травня росія буквально «танцювала на кістках» у Маріуполі – поліція порушила справу

9 травня росія буквально «танцювала на кістках» у Маріуполі – поліція порушила справу

Укрінформ
Національна поліція порушила кримінальні справи за фактом проведення на окупованих територіях “парадів перемоги” із забороненою символікою.

Про це повідомила під час пресконференції у Медіацентр Україна – Укрінформ речник Міністерства внутрішніх справ Олена Матвєєва.

“Окупанти організували проведення низки акцій у містах Бердянськ, Енергодар, Мелітополь Запорізької області, Херсон, Нова Каховка та Скадовськ Херсонської області.

Проведення таких акцій з використанням забороненої символіки є пропагандою комуністичного тоталітарного режиму і є порушенням закону України. Відомості про що було внесено до ЄРДР”, - сказала вона.

Читайте також: Парад переможених: вони програли війну Україні. 9 травня 2022 року це засвідчило

Речниця відомства зауважила, що особливо цинічним виглядав так званий парад ту Маріуполі, за участю Дениса Пушиліна, ватажка псевдореспубліки «днр».

“Доки весь цивілізований світ згадував жертв війни, росія буквально танцювала на кістках у Маріуполі. 9 травня для росії не день перемоги, а день величезної ганьби”, - зазначила Матвєєва.

Вона нагадала, що Маріуполь залишається заблокованим російськими окупантами вже понад два місяці. Дії російських військових спричинили масштабну гуманітарну катастрофу в Маріуполі. Окупанти розбомбили житлові квартали міста та цивільну інфраструктуру і блокують гуманітарну допомогу.

Читайте також: В ОП спростували фейки керівництва рф під час параду щодо війни в Україні

24 лютого президент рф володимир путін оголосив початок вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб. Європейський Союз, США, інші країни світу застосували потужні санкції проти країни-агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-