Справа Киви пішла до суду – йому загрожує до 15 років з конфіскацією

Справа Киви пішла до суду – йому загрожує до 15 років з конфіскацією

Укрінформ
Слідчі Державного бюро розслідувань закінчили розслідування щодо колишнього народного депутата Іллі Киви за антиукраїнські дії, обвинувальний акт скеровано до суду.

Про це повідомляє пресслужба ДБР, передає Укрінформ.

Як зазначається, Кива обвинувачується у державній зраді, пропаганді війни, посяганні на територіальну цілісність, закликах до захоплення державної влади та поширення комуністичної символіки.

Слідчі ДБР встановили, що колишній депутат, перебуваючи на території росії, взяв участь в одному з пропагандистських телешоу, публічно закликав вище керівництво рф до насильницької зміни конституційного ладу і захоплення державної влади в Україні. Він пропонував фізично усунути Президента України та інших високопосадовців, а також публічно закликав до ведення агресивної війни на території України.

Читайте також: Поплічники Киви готували провокації в Одесі із залученням «тітушок»

Обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна.

Як повідомлялося, Офіс Генерального прокурора оголосив Іллі Киві підозру у державній зраді і порушенні територіальної цілісності.

За день до повномасштабного вторгнення росії Кива записав відеопривітання з днем радянської армії й озвучив потребу у «визволенні» України.

Читайте також: російський генерал відмивав гроші в Україні через ексдепутата Киву

10 березня Личаківський районний суд Львова заочно обрав Киві запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 15 березня Верховна Рада позбавила Киву депутатського мандату за особистою заявою.

29 березня Генпрокурор Ірина Венедіктова поінформувала, що підписала ще одну підозру Киві - у вчиненні публічних закликів до насильницької зміни та повалення конституційного ладу і захоплення державної влади особою, яка є представником влади, з використанням засобів масової інформації (ч. 3 ст. 109 Кримінального кодексу України) та закликах до агресивної війни (ст. 436 Кримінального кодексу України).

20 квітня суд надав дозвіл на спеціальне розслідування щодо Киви.

Фото з сайту STATUS QUO

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-