Держзрада та пропаганда війни: суд дав дозвіл на спецрозслідування щодо Киви

Держзрада та пропаганда війни: суд дав дозвіл на спецрозслідування щодо Киви

Укрінформ
Суд надав дозвіл на спеціальне розслідування щодо колишнього депутата Іллі Киви.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє в Телеграмі.

За участі прокурорів Офісу Генерального прокурора суд надав дозвіл на спеціальне досудове розслідування стосовно колишнього народного депутата України, підозрюваного у публічних закликах до насильницької зміни влади, посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, державній зраді та пропаганді війни (ч.3 ст. 109, ч.3 ст. 110, ч.1 ст. 111, ст. 436, ч.2 ст. 436-1 Кримінального кодексу України). Підозрюваний перебуває у міжнародному розшуку.

Читайте також: російський генерал відмивав гроші в Україні через ексдепутата Киву

За даними слідства, колишній народний депутат, перебуваючи на території держави-агресора, взяв участь в одному з пропагандистських шоу на телебаченні російської федерації. Він публічно закликав вище керівництво рф до насильницької зміни конституційного ладу і захоплення державної влади в Україні.

"Підозрюваний пропонував фізично усунути Президента України та інших високопосадовців держави, а також публічно закликав до ведення агресивної війни на території нашої країни", - зазначили в ОГП.

Як повідомлялося, Офіс Генерального прокурора оголосив Іллі Киві підозру у державній зраді і порушенні територіальної цілісності.

Читайте також: Україна має вимагати у рф видачі Киви - глава правоохоронного комітету Ради

За день до повномасштабного вторгнення росії Кива записав відеопривітання з днем радянської армії й озвучив потребу у "визволенні" України. Наразі він перебуває на території росії.

10 березня Личаківський районний суд Львова заочно обрав Киві запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 15 березня Верховна Рада позбавила Киву депутатського мандату за особистою заявою.

29 березня генпрокурор Ірина Венедіктова поінформувала, що підписала ще одну підозру Киві. За її словами, інкриміновані Киві правопорушення – це вчинення публічних закликів до насильницької зміни та повалення конституційного ладу і захоплення державної влади особою, яка є представником влади, з використанням засобів масової інформації (ч. 3 ст. 109 Кримінального кодексу України) та заклики до агресивної війни (ст. 436 Кримінального кодексу України).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-