Зеленський закликав шукати шляхи впливу на тих, хто допомагає рф обходити санкції

Зеленський закликав шукати шляхи впливу на тих, хто допомагає рф обходити санкції

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський закликав лідерів країн Групи семи знайти варіанти впливу на компанії та політиків, які допомагають російській федерації обходити міжнародні санкції.

Про це він заявив під час виступу на онлайн-зустрічі G7, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Маємо шукати, як вплинути на тих політиків і ті компанії, які допомагають росії обійти санкції. Наприклад, ми транспортуємо нафту в Угорщину по нашому трубопроводу. А політики цієї країни не тільки блокують постачання нам пального по своїй території, а й намагаються гальмувати кожен санкційний крок проти росії, зокрема і нафтове ембарго. Вільний світ повинен не дозволяти маніпулювати собою», - наголосив Зеленський.

Він наполягає, що жодних експортно-імпортних операцій із росією не повинно бути, поки рф витрачає зароблені гроші на руйнування свободи в Україні й в усій Європі.

Читайте також: Зеленський закликав G7 надати Україні системи залпового вогню та іншу необхідну зброю

«Демократичний світ має бути принциповим у захисті самого себе», - підкреслив Зеленський.

Президент зауважив, що всі російські посадовці, службовці силових органів і судді, які працюють на тиранію, мають бути в санкційних списках.

За словами глави держави, кожен російський воєнний злочинець має бути притягнутий до відповідальності та засуджений завдяки міжнародній співпраці.

Крім того, на його переконання, потрібні й візові обмеження для громадян росії, щоб вони «не використовували вільний світ для розваг і покупок».

«Кожен має боротись проти тиранії, а не прилаштовуватись до неї», - переконаний Зеленський.

Читайте також: Зеленський на саміті G7 запропонував п’ять інструментів для підтримки України

Як повідомлялося, у неділю лідери країн G7 провели онлайн-зустріч за участю Президента Володимира Зеленського й за підсумками видали спільну заяву, в якій зобов’язалися продовжувати оборонну, економічну й гуманітарну підтримку України, посилювати тиск на росію та об’єднуватися задля перемоги свободи в Європі та світі.

За інформацією ЗМІ, Угорщина вкотре заблокувала схвалення шостого пакета санкцій проти рф, який передбачає поступове впровадження ембарго на нафту та нафтопродукти.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-