Зеленський про антисемітські заяви лаврова: У керівництві рф забули всі уроки Другої світової

Зеленський про антисемітські заяви лаврова: У керівництві рф забули всі уроки Другої світової

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський розцінює заяви міністра закордонних справ росії сергія лаврова про антисемітизм серед євреїв як перекладання провини за злочини нацистів на єврейський народ.

Про це глава держави заявив у відеозверненні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«...Міністр закордонних справ росії відкрито й не соромлячись сказав, що найбільші антисеміти – нібито серед самих євреїв. І що нібито Гітлер мав єврейську кров. Як взагалі можна було таке сказати напередодні річниці перемоги над нацизмом? Ці слова означають, що найвищий дипломат росії перекладає на єврейський народ провину за злочини нацистів. Немає слів», - сказав Зеленський.

Він зазначив, що в Ізраїлі щодо заяв лаврова зчинився великий скандал, проте у москві мовчать.

Читайте також: Україна на тлі антисемітських заяв лаврова закликає світ ще більше ізолювати рф

«А значить, погоджуються із тим, що сказав їхній міністр закордонних справ», - вважає Глава Української держави.

Президент зауважив, що після російського ракетного удару по Бабиному Яру в Києві, після пошкодженої обстрілами менори на місці масових розстрілів у Дробицькому яру поблизу Харкова, після загибелі від російських обстрілів людей, які пережили нацистську окупацію та концтабори, такий антисемітський випад російського міністра означає, що в керівництві рф забули всі уроки Другої світової війни.

«А може, ніколи й не вчили тих уроків. А тому питання – чи залишиться посол Ізраїлю в москві, знаючи таку їхню нову позицію? Чи залишаться відносини з росією як зазвичай? Бо це все невипадково. Невипадкові слова російського міністра закордонних справ – «великого знавця гітлерізму», - наголосив Зеленський.

Читайте також: Подоляк – про антисемітські заяви лаврова: рф шукає виправдання масових убивств українців

Також невипадковим він назвав створення російськими загарбниками на українській землі так званих «фільтраційних таборів», через які проводять тисячі українців, де людей убивають, катують, ґвалтують.

Невипадково, за словами Президента, росіяни захоплюють цивільних і вивозять як заручників чи депортують як безкоштовну робочу силу, а також невипадково рф веде так звану тотальну війну на знищення всього живого, після якої залишаються тільки спалені руїни від цілих міст і сіл.

«Щоб робити це, потрібно повністю відкинути мораль і здобутки переможців нацизму. Але якщо такі люди – в російському керівництві, це не означає, що вони можуть судити по собі про інших у Європі чи у світі», - наголосив Зеленський.

Читайте також: Держдеп назвав расизмом та підступною брехнею антисемітські заяви лаврова

Як повідомлялося, міністр закордонних справ росії сергій лавров в інтерв'ю італійській телекомпанії "Медіасет" заявив, що гітлер мав єврейську кров, а "найзатятіші антисеміти, як правило, євреї".

Глава МЗС Ізраїлю Яїр Лапід назвав слова міністра закордонних справ рф обурливими та непростимими.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-