Держдеп назвав расизмом та підступною брехнею антисемітські заяви лаврова

Держдеп назвав расизмом та підступною брехнею антисемітські заяви лаврова

Укрінформ
Антисемітські висловлювання глави російського МЗС сергія лаврова про євреїв, у тому числі на адресу Президента України, є найганебнішим проявом расизму, пропаганди й брехні.

Такий коментар оприлюднив у понеділок під час брифінгу у Вашингтоні речник Державного департаменту США Нед Прайс, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Заява міністра закордонних справ лаврова дійсно є проявом найнижчої форми расизму, найнижчої форми пропаганди, найнижчої форми підступної брехні», - наголосив він.

Читайте також: Україна проситиме США визнати росію державою-спонсором тероризму

У цьому зв’язку представник Держдепу висловився на підтримку заяви міністра закордонних справ Ізраїлю, який назвав висловлювання лаврова такими, що не можна пробачити та які викликають обурення.

Прайс зауважив, що заява лаврова та поведінка інших представників російської влади «зайвий раз доводить, що немає ніякого дна, коли справа доходить до того, як низько вони можуть опуститися».

Читайте також: Україна на тлі антисемітських заяв лаврова закликає світ ще більше ізолювати рф

Як повідомляв Укрінформ, лавров у інтерв'ю італійській телекомпанії «Медіасет» заявив, що гітлер мав єврейську кров, а найзатятіші антисеміти, як правило, – євреї.

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак у відповідь наголосив, що антисемітизм росії стає усе більш очевидним, неприхована агресія і неповага до історичної пам'яті цілих народів не може залишатися без відповіді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-