Україна проситиме США визнати росію державою-спонсором тероризму

Україна проситиме США визнати росію державою-спонсором тероризму

Законопроєкт
Укрінформ
Народні депутати зареєстрували у Верховній Раді проєкт постанови №7341 про звернення українського парламенту до Палати представників та Сенату Конгресу США щодо визнання росії державою-спонсором тероризму.

Про це Голова ВРУ Руслан Стефанчук повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"За крок від визнання рф державою-спонсором тероризму! Щойно зареєстрували проєкт постанови №7341, яким пропонується схвалити Звернення ВРУ до Палати представників та Сенату Конгресу США щодо визнання рф державою-спонсором тероризму", – зазначив Стефанчук.

Читайте також: Білий дім розглядає можливість внесення рф до списку країн-спонсорів тероризму – Єрмак

Він наголосив, що доказів відповідності росії цьому статусу більше ніж достатньо. Серед іншого він назвав звірства в Ірпені, Бучі, Маріуполі та інших містах, використання рф забороненої зброї, зокрема хімічної, захоплення в заручники мирного населення, постійний ядерний терор, підтримка терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР", отруєння сім’ї Скрипалів у Британії, збиття Малайзійського авіалайнера.

"З роками зло тільки набирає обертів. Історія — цьому доказ. Тож не можна зволікати — треба діяти. Місце росії — в ізоляторі: ми маємо відділити терористів від цивілізованого світу всіма можливими методами", – підкреслив Голова ВР.

Читайте також: Подоляк – про антисемітські заяви лаврова: рф шукає виправдання масових убивств українців

Спікер українського парламенту зауважив, що визнання російської федерації державою-спонсором тероризму дозволить посилити міжнародні санкції проти неї та консолідувати світ навколо України.

За його словами, Верховна Рада, зокрема, закликає Конгрес США запровадити санкції проти урядових та ділових кіл, політичних партій рф, що підтримують війну.

Стефанчук висловив сподівання на підтримку США.

Читайте також: росіяни розпочали терор, коли побачили, що їх зустрічають зовсім не з квітами — Президент

Як повідомлялося, в Україні з 24 лютого триває повномасштабне російське вторгнення. російські війська обстрілюють і знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. росіяни катують і вбивають мирне населення України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-