росіяни розпочали терор, коли побачили, що їх зустрічають зовсім не з квітами — Президент

росіяни розпочали терор, коли побачили, що їх зустрічають зовсім не з квітами — Президент

Укрінформ
Частина російської тактики в росії — це залякування, в тому числі це були і ракетні удари по українських містах. Після того, як ця тактика не спрацювала, а українці тільки згуртувалися, росія розпочала терор проти населення в захоплених містах.

Про це в інтерв'ю програмі 60 Мinutes австралійського телеканалу Nine Network сказав Президент України Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

“Я впевнений, що це частина їх тактики, залякування. З цього почали, були ракетні удари, і це частина залякування. Вони думали — ракетні удари та всі люди побіжать. Так і було — частина людей дуже боялася, почалася евакуація... Але більшість людей зміцніли та об’єдналися, і навпаки залишилися. Тоді вони (рос. війська - ред.) почали робити інші кроки, вони почали окуповувати міста і думали, що їх будуть чекати люди з квітами. Потім вони побачили, що люди їх не чекають, і точно не з квітами — з палками, без зброї, з будь-чим, але точно не з квітами. Люди точно їх чекали з запитаннями — для чого ви сюди прийшли, що ви від нас хочете?.. Це був другий етап, вони хотіли окупувати міста, і частину міст вони окупували, але потім вони зрозуміли, що можна окупувати домівки, можна окупувати дороги, пам'ятники, владу місцеву. Людей окупувати неможливо. Це неможливо, і коли вони це зрозуміли, вони почали знищувати вже цих людей. Це отака операція. Таке обличчя у їх рішення. Рішення щодо “боротьби”, як вони сказали, з “радикалами”, отакими радикальними спробами”, - сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський каже, що росіяни ненавидять Україну, бо не можуть вийти за межі телевізора

Із 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинять спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-