Глави МЗС країн Балтії та Польщі закликають збільшити військові поставки Україні

Глави МЗС країн Балтії та Польщі закликають збільшити військові поставки Україні

Укрінформ
Міністри закордонних справ країн Балтії та Польщі на зустрічі в Ризі закликали збільшити військові поставки Україні, а також посилити антиросійські санкції, особливо в енергетичному секторі.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в МЗС Латвії.

«Було обговорено найефективніші способи допомоги Україні в боротьбі з російською воєнною агресією. Міністри закордонних справ були одностайні в тому, що необхідно продовжити та активізувати поставки військової техніки й озброєння. Санкційний режим проти росії також необхідно посилити, передбачивши подальші обмежувальні заходи в енергетичному секторі», - зазначили в МЗС.

Також відбувся обмін думками з ключових питань трансатлантичної безпеки перед самітом НАТО (Мадрид, 29-30 червня). Було наголошено на необхідності посилення та розширення постійної присутності сил Альянсу на східному фланзі.

Читайте також: Зеленський: Зброя для України - порятунок усієї Європи

Міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс зазначив, що нинішні зміни у безпековій ситуації в регіоні потребують переорієнтації політики НАТО. «Ми хочемо домогтися постійної присутності військ НАТО в країнах Балтії та Польщі, що дало б нам змогу протистояти будь-якій загрозі з боку росії й білорусі та захистити кожен сантиметр нашої території», - сказав Рінкевичс.

Міністри також домовилися про подальшу співпрацю у сфері енергетики з метою забезпечення незалежності від російських ресурсів у найкоротші строки.

Читайте також: Німецький Бундестаг схвалив надання Україні важкого озброєння

24 лютого росія почала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог веде масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст і сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинять опір російським військам і завдають їм великих втрат.

Після початку війни проти росії та білорусі було запроваджено масштабні санкції з боку світової спільноти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-