Зеленський закликав ООН докласти зусиль для припинення депортації українців у росію

Зеленський закликав ООН докласти зусиль для припинення депортації українців у росію

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський закликав ООН докласти зусиль до припинення депортації українських громадян - дорослих та дітей - до російської федерації.

Про це він сказав на брифінгу за підсумками зустрічі з генеральним секретарем Організації Об’єднаних Націй Антоніу Гутеррішем, передає кореспондент Укрінформу.

"Закликав пана генерального секретаря докласти зусиль до того, щоб зупинити депортацію громадян України в росію. росія незаконно і примусово переміщує дорослих та дітей. Вже сотні тисяч українців фактично вкрадені. Управління Верховного комісара ООН у справах біженців і Міжнародна організація з міграції - це дуже важливі інструменти, і завдання для них зараз, на нашу думку, — отримати доступ до наших громадян, яких депортували в російську федерацію, і забезпечити їхнє повернення додому, в Україну, якнайшвидше", - сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський проводить зустріч із генсеком ООН

Президент додав, що також на зустрічі з Гутеррішем обговорювалося питання і гуманітарної допомоги Україні, зокрема, грошової допомоги громадянам, які через війну вимушені були покинути свої домівки.

"Ми детально обговорили сьогодні, і я отримав запевнення щодо підтримки шляхом готівкових виплат нашим громадянам і щодо збільшення обсягів гуманітарної допомоги Україні, важливість залучення ООН до післявоєнної відбудови нашої держави", - сказав Зеленський.

Читайте також: Україна не забуде та поверне додому викрадених дітей та депортованих громадян - Президент

Як повідомлялося, за даними уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової, росія примусово депортувала до рф понад 900 тисяч.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-