Україна не забуде та поверне додому викрадених дітей та депортованих громадян - Президент

Україна не забуде та поверне додому викрадених дітей та депортованих громадян - Президент

Укрінформ
Україна зробить усе, аби повернути викрадених росією дітей додому.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми обов'язково зробимо все, щоб повернути усіх наших українських діточок в Україну. Хай в росії ніхто не сподівається, що Україна забуде чи пробачить викрадення наших дітей, депортацію наших громадян. І – знищення Маріуполя", - наголосив Глава держави.

Читайте також: Дівчинку Кіру з Маріуполя повернули дідусю: історія викрадення

Президент розповів про зустріч у лікарні "Охматдит" з 10-річним Іллею Матвієнком та 12-річною Кірою Обедінською. Хлопчик втратив матір під час бомбардувань Маріуполя, а батько Кіри, відомий спортсмен, загинув від кулі снайпера. За словами Зеленського, окупанти фактично викрали дітей, і для їх повернення знадобилося багато зусиль.

Він подякував віцепрем'єр-міністру Ірині Верещук і керівнику Офісу Президента Андрієві Єрмаку за координацію, а всій команді за роботу щодо визволення дітей, які тепер зі своїми рідними.

"Допоможемо їм усім, чим потрібно. Допоможемо підняти дітей", - сказав Президент.

Читайте також: Викрадених в Україні 27 сиріт передали сім'ям у підмосков’ї – Денісова

Також він подякував лікарям Охматдиту за те, що за будь-яких обставин рятують життя і стараються відновити у дітей відчуття миру.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський відвідав у Національній дитячій спеціалізованій лікарні "Охматдит" двох дітей-сиріт із Маріуполя, які були вивезені загарбниками на непідконтрольну українській владі територію і яких вдалося повернути.

В ОП наголосили, що повернення дітей стало можливим завдяки системній злагодженій роботі відповідних органів влади. Президент тримав це питання під постійним контролем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-