«Слуга народу» просить силовиків з’ясувати, про що її депутат спілкується з окупантами на Херсонщині

«Слуга народу» просить силовиків з’ясувати, про що її депутат спілкується з окупантами на Херсонщині

Укрінформ
"Слуга народу" у Верховній Раді призупинила членство народного депутата Олексія Ковальова та звернулася до Генерального прокурора та голови Служби Безпеки щодо порушення справи для розслідування обставин його перебування на тимчасово окупованій частині Херсонської області.

Як повідомляє Укрінформ, спільну заяву політичної партії "Слуга народу" та однойменної парламентської фракції опублікувала речниця фракції Юлія Палійчук у Телеграмі.

"Політична партія "Слуга народу" та фракція партії "Слуга народу" у Верховній Раді України ухвалили спільне рішення щодо призупинення членства Олексія Ковальова у фракції та звернулися до Генерального прокурора України Ірини Венедиктової, голови Служби Безпеки України Івана Баканова із закликом порушити відповідну кримінальну справу, в рамках якої ретельно та всебічно розслідувати всі факти та обставини перебування Ковальова на тимчасово захопленій території та його спілкування із окупаційними військами. За висновками слідства партія та фракція ухвалять політичні рішення щодо цього депутата", – йдеться в заяві.

Читайте також: У Києві від початку війни 13 особам повідомили про підозру за держзраду та колабораціонізм

Зазначається, що народний депутат, обраний у виборчому окрузі 186 (Херсонська область) Ковальов наразі перебуває на тимчасово захопленій російськими військами території. Судячи з його інтерв’ю ЗМІ, перебуває цілком добровільно. За даними "СН", Ковальов спілкується з російськими військовими, які не вчиняють щодо нього жодних дій. Також він не бере участь у національному спротиві російській агресії та окупації. Окрім того, за його ж словами, здійснює на тимчасово захопленій території діяльність із надання гуманітарної допомоги. Водночас він не відвідує пленарні засідання Верховної Ради, не бере участь у голосуваннях за важливі в умовах воєнного стану законопроєкти.

Читайте також: В Енергодарі місцевому депутату оголосили підозру в колабораціонізмі

"Адекватних пояснень щодо свого поточного статусу, поведінки і заяв депутат Ковальов керівництву фракції не надав. Поведінка Олексія Ковальова та випадки його спілкування із окупаційними військами викликають підозру у здійсненні ним державної зради", – наголошується в заяві.

У "Слузі народу" вважають, що поведінка Ковальова є несумісною ні зі званням народного депутата України, ні тим більше – з членством у фракції "СН".

Читайте також: Держзрада та пропаганда війни: суд дав дозвіл на спецрозслідування щодо Киви

"Його поведінка не лише кидає тінь на імідж партії, яка його висунула кандидатом у народні депутати, і фракції, в якій він перебуває. Вона по суті є зрадою тих партійців і депутатів всіх рівнів, які сьогодні беруть участь у національному спротиві, перебуваючи на тимчасово захоплених територіях, служать у ЗСУ та, зокрема, підрозділах тероборони, допомагають армії та переселенцям, проводять перемовини з колегами з країн-союзників щодо розширення допомоги України", – додається в заяві.

Як повідомляв Укрінформ, народний депутат Олексій Ковальов фактично від початку повномасштабного вторгнення перебуває на тимчасово окупованій частині Херсонської області.

У грудні 2021 року стало відомо, що Ковальов придбав "4 канал".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-