У Києві від початку війни 13 особам повідомили про підозру за держзраду та колабораціонізм

У Києві від початку війни 13 особам повідомили про підозру за держзраду та колабораціонізм

Укрінформ
За процесуального керівництва органів столичної прокуратури з початку повномасштабного вторгнення рф 13 особам вже вручено підозру у співпраці з ворогом - ці люди підозрюються у держзраді, колабораціонізмі та виправдовуванні агресії рф.

Про це розповів керівник Київської міської прокуратури Олег Кіпер у інтерв’ю УНН, інформує пресслужба відомства у Телеграмі, передає Укрінформ.

«На сьогодні за процесуального керівництва органів міської прокуратури 13 особам уже повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, пов’язаних зі співпрацею з ворогом (державній зраді, колабораціонізмі, виправдовуванні збройної агресії)», - повідомив керівник столичної прокуратури.

За словами Кіпера, співпраця найчастіше полягає у передачі інформації про Збройні сили України та ТрО, а також - у добровільному зайнятті посад у незаконних органах влади, створених на тимчасово захоплених територіях, а також - передачі матеріальних ресурсів збройним формуванням держави-загарбника.

Читайте також: Держзрада та пропаганда війни: суд дав дозвіл на спецрозслідування щодо Киви

Як повідомлялося, міському голові Балаклії, який перейшов на бік ворога, заочно повідомлено про підозру за фактами державної зради та колабораційної діяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-