В Енергодарі місцевому депутату оголосили підозру в колабораціонізмі

В Енергодарі місцевому депутату оголосили підозру в колабораціонізмі

Укрінформ
За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури місцевому депутату повідомлено про підозру в колабораційній діяльності.

Як передає Укрінформ, про це інформує Офіс генерального прокурора в Телеграмі.

“За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури громадянину повідомлено про підозру у колабораційній діяльності ( ч. 5 ст. 111-1 КК України)”, - ідеться в повідомленні.

За даними слідства, наприкінці березня 2022 року під час тимчасової окупації Енергодара місцевий депутат добровільно погодився обійняти посаду в незаконно створених військовою адміністрацією рф органах влади.

Повідомляється, що про своє призначення «главою общественного совета самоорганизации города Энергодар» підозрюваний повідомив жителям міста у відеозверненні через мережу Інтернет.

Читайте також: У Києві від початку війни 13 особам повідомили про підозру за держзраду та колабораціонізм

Наразі «посадовець» активно забезпечує виконання організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні 15 березня набув чинності закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо встановлення кримінальної відповідальності за колабораційну діяльність)" (№2108-ІХ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-