Делегація рф поки не відповіла на пропозицію провести переговори у Маріуполі – Подоляк

Делегація рф поки не відповіла на пропозицію провести переговори у Маріуполі – Подоляк

Укрінформ
Делегація російської федерації наразі не відповіла на пропозицію делегації України провести спеціальний раунд переговорів у Маріуполі, метою якого є визволення захисників міста і мирних жителів.

Про це член української делегації, радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк повідомив в ефірі національного телемарафону, передає кореспондент Укрінформу.

Він розповів, що українська сторона постійно ініціює обговорення теми визволення захисників міста і маріупольців у межах переговорного процесу з російською федерацією. Зокрема, радник керівника ОП зазначив, що українська делегація запропонувала російській провести раунд переговорів у Маріуполі.

«Ви ж бачите, що ми поки що знаходимося в Києві. Якби були відповіді позитивні, певно, ми б уже були на шляху до Маріуполя», - додав Подоляк, відповідаючи на запитання щодо реакції членів російської делегації на пропозицію провести спеціальний раунд переговорів у Маріуполі.

Читайте також: У Маріуполі виявили ще одне масове поховання загиблих мешканців

Він вкотре підтвердив готовність спільно з керівником української делегації Давидом Арахамією відвідати Маріуполь з метою проведення переговорів та визволення українців.

Раніше заступник командира полку "Азов" Святослав Паламар (друг Калина) повідомив, що командування оборонців Маріуполя спілкувалося з радником глави ОП Михайлом Подоляком і керівником переговорної групи Давидом Арахамією, які заявили про готовність прибути до Маріуполя на переговори з представниками рф Володимиром Мединським та Леонідом Слуцьким щодо евакуації військового гарнізону. Арахамія та Подоляк підтвердили свою готовність провести переговори в Маріуполі.

Читайте також: Для евакуації цивільних з «Азовсталі» потрібен повний день припинення вогню

Агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних жителів, блокують гуманітарну допомогу.

У заблокованому місті залишаються ще близько 120 тисяч мирних жителів.

Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», українська морська піхота, мотострілки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-