У Маріуполі виявили ще одне масове поховання загиблих мешканців

У Маріуполі виявили ще одне масове поховання загиблих мешканців

Фото
Укрінформ
У заблокованому російськими загарбниками Маріуполі виявлено ще одне масове поховання загиблих мешканців.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в Телеграмі, передає Укрінформ.

«Маріуполь. На зараз… Нами отримано нову інформацію про масове поховання загиблих маріупольців у намаганні приховати наслідки воєнних злочинів. Цього разу у Лівобережному районі біля кладовища с. Виноградне. Це знову підтверджує те, що окупанти влаштовують збирання / поховання / кремацію загиблих маріупольців в кожному районі міста», - написав Андрющенко.

Він опублікував супутниковий фотознімок та додав, що орієнтовне місце масового поховання позначено на карті.

«Як і попереднього разу звертаємось до журналістської спільноти для фіксації через стільникові знімки розташування могильнику», - зазначив радник мера.

Раніше він повідомляв, що у Маріуполі російські загарбники в районі об’їзної дороги облаштували кілька братських могил та у пластикових пакетах скидають туди тіла загиблих місцевих мешканців насипом.

Читайте також: Військові рф хотіли перетворити «зелений коридор» з Азовсталі на «коридор смерті»

Також супутник зафіксував братську могилу в захопленому російськими військами селищі Мангуш під Маріуполем. Там можуть бути захоронені від 3 до 9 тисяч мирних жителів, вбитих росіянами, не виключають у Маріупольській міськраді.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

Маріупольський міський голова раніше заявляв, що з початку російського вторгнення у місті загинули до 20 тисяч мирних жителів. За даними Головного управління розвідки МОУ, у Маріуполі зафіксовано перебування 13 російських мобільних крематоріїв для зачистки вулиць від тіл загиблих цивільних мешканців. Усіх потенційних свідків звірств загарбники намагаються ідентифікувати через фільтраційні табори та знищити.

Читайте також: Президент Євроради закликав путіна негайно надати гуманітарний доступ до Маріуполя

У заблокованому Маріуполі залишаються ще близько 120 тисяч мирних жителів.

Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», українська морська піхота, мотострілки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-