У братській могилі під Маріуполем можуть бути захоронені від 3 до 9 тисяч людей

У братській могилі під Маріуполем можуть бути захоронені від 3 до 9 тисяч людей

Карта
Укрінформ
У братській могилі в селищі Мангуш під Маріуполем можуть бути захоронені від 3 до 9 тисяч мирних жителів, вбитих росіянами.

Про це повідомляє у Телеграмі пресслужба Маріупольської міської ради, передає Укрінформ.

"У селищі Мангуш окупанти могли захоронити від 3 до 9 тисяч маріупольців. На це вказує співставлення з супутниковими фото захоронення в Бучі, де було виявлено 70 людей. На знімках Maxar від 9 квітня сектор масових поховань в Мангуші в 20 разів більший. Нові траншеї окупанти рили та заповнювали трупами щодня впродовж всього квітня. Наші джерела повідомляють, що в таких могилах тіла вкладають в кілька шарів", - йдеться у повідомленні.

Мер міста Вадим Бойченко порівняв злочини росіян з убивствами в Бабиному Яру під час Другої світової війни.

«У Маріуполі скоєно найбільший воєнний злочин 21 століття. Це новий Бабин Яр. Тоді гітлер вбивав євреїв, ромів та слов’ян. А зараз путін знищує українців. Він уже вбив десятки тисяч цивільних в Маріуполі. І це вимагає потужної реакції всього цивілізованного світу. Будь-що потрібно зупинити геноцид», – зазначив Бойченко.

У міськраді наголосили, що до середини березня в різних частинах Маріуполя та передмісті комунальні служби захоронили близько 5 тисяч осіб.

За обережними оцінками, загальна кількість вбитих російською армією в Маріуполі становить 22 тисячі осіб.

Як повідомляв Укрінформ, у Маріуполі загарбники в районі об’їзної дороги облаштували декілька братських могил та в пластикових пакетах скидають туди тіла насипом.

Агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

За даними Головного управління розвідки МОУ, у Маріуполі зафіксовано перебування 13 російських мобільних крематоріїв для зачистки вулиць від тіл загиблих цивільних мешканців. Усіх потенційних свідків звірств загарбники намагаються ідентифікувати через фільтраційні табори та знищити.

У заблокованому Маріуполі залишаються ще близько 120 тисяч мирних жителів.

Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», українська морська піхота, мотострілки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-