Президент Євроради закликав путіна негайно надати гуманітарний доступ до Маріуполя

Президент Євроради закликав путіна негайно надати гуманітарний доступ до Маріуполя

Укрінформ
Президент Європейської ради Шарль Мішель у телефонній розмові з президентом рф путіним закликав негайного надати гуманітарний доступ до Маріуполя та інших заблокованих міст України.

Про це він написав у Tвітері, повідомляє Укрінформ.

"Мав телефонну розмову з президентом путіним. Рішуче закликав до негайного надання гуманітарного доступу та безпечного проходу з Маріуполя та інших міст, що перебувають в облозі, особливо з нагоди православної Пасхи", - наголосив очільник Євроради.

Він додав, що під час розмови "рішуче підтвердив позицію ЄС: підтримка України та її суверенітету, засудження та санкції через російську агресію. Наша єдність, наші принципи та цінності є непорушними".

Читайте також: З окупованого Маріуполя хочуть виїхати 50 тисяч людей - Верещук

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Загарбники влаштували масовий терор на тимчасово зайнятих територіях.

Читайте також: У Маріуполі заблоковані понад 400 поранених українських військових - Зеленський

Країни Європейського Союзу та від початку вторгнення виявили солідарність із народом України, застосували проти росії п’ять послідовних пакетів санкцій. ЄС та окремі країни-члени продовжують надавати Україні ефективну політичну, економічну, фінансову, гуманітарну та військову допомогу.

Фото: @CharlesMichel

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-