Голова Євроради: Потрібно підтримувати максимальний тиск на росію

Голова Євроради: Потрібно підтримувати максимальний тиск на росію

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський та голова Європейської ради Шарль Мішель обговорили підтримання максимального тиску на росію.

Про це заявив Мішель на спільному брифінгу у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми мусимо чинити тиск на кремлівський режим. Ми схвалили рішення про багато конкретних заходів. Цього недостатньо, тому ми постійно працюємо, щоб збільшити тиск. Сьогодні ми мали змогу заглибитися в деталі та визначити додаткові елементи, щоб ми могли покласти пропозиції на стіл Європейської ради та мати можливість підтримувати максимальний тиск на росію», - сказав очільник Євроради.

Читайте також: Без ембарго на російську нафту шостий пакет санкцій буде не потужним, а порожнім – Зеленський

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Загарбники влаштували масовий терор на тимчасово зайнятих територіях.

Читайте також: Україна пропонує Європейському енерготовариству ввести заборону на російський газ та нафту – ОП

Країни Європейського Союзу від початку вторгнення виявили солідарність із народом України. Зокрема, ЄС виділив 1,5 мільярда євро для постачання в Україну зброї та летального військового обладнання.

ЄС застосував п’ять пакетів економічних та індивідуальних санкцій проти росії та її чиновників і готує шостий пакет секторальних санкцій, який може охоплювати ключовий російський імпорт енергоносіїв.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-