Без ембарго на російську нафту шостий пакет санкцій буде не потужним, а порожнім – Зеленський

Без ембарго на російську нафту шостий пакет санкцій буде не потужним, а порожнім – Зеленський

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський заявив, що шостий пакет європейських санкцій проти російської федерації без запровадження ембарго на російську нафту буде не потужним, а порожнім.

Відповідну заяву він зробив під час спільного брифінгу з главою Європейської ради Шарлем Мішелем у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

Так, Зеленський поінформував, що під час зустрічі з Мішелем обговорювалося, зокрема, питання посилення санкційного тиску на росію. Президент України висловив вдячність за запровадження Європейським Союзом п’яти пакетів антиросійських санкцій, однак наголосив, що цього недостатньо для зупинення агресії рф.

«Ми дуже хочемо, що якнайшвидше був схвалений наступний, потужний, шостий санкційний пакет. Ми закликаємо до повного енергетичного ембарго, включаючи імпорт нафти і газу. Нафта має точно ввійти до шостого пакету. Без неї, ми вважаємо, пакет не буде потужним, а буде порожнім», - підкреслив Зеленський.

Читайте також: Україна пропонує Європейському енерготовариству ввести заборону на російський газ та нафту – ОП

Він також наголосив на необхідності відключити від системи SWIFT усі російські банки, у тому числі Сбербанк та Газпромбанк.

Окрім цього, глава Української держави закликав ЄС заблокувати всі рахунки російських державних компаній, спрямувавши ці кошти на відбудову України. «Сім’я кожного російського держслужбовця має відчути на собі дію санкцій і наслідки їх особистої підтримки війни проти України», - підкреслив Зеленський.

Читайте також: Нафтові компанії рф йдуть у «мінус» через складнощі з експортом

Країни Європейського Союзу від початку вторгнення рф, 24 лютого 2022 року, виявили солідарність із народом України. Зокрема, ЄС виділив 1,5 мільярда євро для постачання в Україну зброї та летального військового обладнання, що є першим таким випадком в його історії.

ЄС застосував уже п’ять пакетів економічних та індивідуальних санкцій проти росії та її чиновників і готує шостий пакет секторальних санкцій, який може охоплювати ключовий російський імпорт енергоносіїв.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-