Уряд подав у Раду законопроєкт щодо співпраці України з Міжнародним кримінальним судом

Уряд подав у Раду законопроєкт щодо співпраці України з Міжнародним кримінальним судом

Укрінформ
Кабінет Міністрів погодив і подав до Верховної Ради законопроєкт, що регулює співпрацю України з Міжнародним кримінальним судом.

Про це міністр юстиції України Денис Малюська сказав в ефірі телемарафону, передає Укрінформ.

“Ми погодили та подали у Верховну Раду законопроєкт, який, власне, регулює співпрацю України з Міжнародним кримінальним судом, з тим, щоб Міжнародний кримінальний суд міг ефективніше притягувати військовослужбовців російської федерації до кримінальної відповідальності, щоб усі вони рано чи пізно закінчили свою кар’єру в Гаазі”, - сказав Малюська, розповідаючи про те, які рішення були ухвалені на засіданні уряду.

Окрім того, за його словами, уряд погодив “нормативний документ - великий, глобальний і значний, що стосується роботи реєстрів і нотаріусів під час воєнного стану”.

Читайте також: Президент провів нараду з парламентськими фракціями - про що говорили

“Це означає, що вже протягом найближчого часу, найближчими днями буде відкритий ринок нерухомості та буде змога оформляти значно більше реєстраційних дій, що стосується юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців з обмеженнями, пов’язаними з воєнним станом. Усім, хто зацікавлений, треба буде читати цю постанову Кабінету Міністрів”, - розповів міністр.

Як відомо, Міжнародний кримінальний суд створено у 2002 році з постійним місцезнаходженням у Гаазі (Нідерланди). Він регулюється Римським статутом МКС від 17 липня 1998 року, до якого приєдналися 123 країни. Суд має юрисдикцію щодо геноциду, злочинів проти людяності, воєнних злочинів та агресії. Міжнародний кримінальний суд є останньою інстанцією для розслідування особливо тяжких злочинів проти людства та судового переслідування за них.

Читайте також: Євроюст провів засідання Спільної слідчої групи щодо воєнних злочинів рф в Україні

24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли українських міст і сіл. Загарбники влаштували масовий терор на тимчасово захоплених територіях України.

Міжнародний кримінальний суд у березні за зверненням 42 країн оголосив про початок розслідування воєнних злочинів, пов'язаних із вторгненням рф в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-