Євроюст провів засідання Спільної слідчої групи щодо воєнних злочинів рф в Україні

Євроюст провів засідання Спільної слідчої групи щодо воєнних злочинів рф в Україні

Укрінформ
У Євроюсті відбулося засідання Спільної слідчої групи щодо воєнних злочинів рф в Україні.

Про це повідомила генпрокурор Ірина Венедіктова у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“Координуємо зусилля заради спільної мети – притягнення рф до відповідальності. Сьогодні зібралося понад 100 учасників цього процесу: члени ССГ від України, Литви та Польщі, представники країн, які розпочали власні національні розслідування щодо війни в Україні та зацікавлених держав, представлених у Євроюсті”, - зазначила вона.

Читайте також: Воєнні злочини рф: у Бучі знайшли вже більш як 420 тіл

Також, додала генпрокурор, у заході взяв участь прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан, команда якого наразі продовжує незалежне розслідування в Україні.

“На закритій сесії ми детально обговорили із колегами по Спільній слідчій групі питання співпраці та подальші спільні кроки. Як і Україна, Литва і Польща розпочали масштабну роботу з отримання свідчень від українських біженців, збір фото- та відеоматеріалів і інших доказів. Також важлива присутність представників країн ССГ при проведенні слідчих дій безпосередньо на території України, що значно посилить наші спроможності щодо збору доказів звірств рф на нашій землі”, - написала Венедіктова.

Читайте також: Вже 13 країн, крім України, почали розслідування воєнних злочинів рф

Як повідомлялося, Міжнародний кримінальний суд за зверненням 42 країн оголосив про початок розслідування воєнних злочинів внаслідок вторгнення рф в Україну.

Також відповідно до міжнародного кримінального кодексу, прокуратура тієї чи іншої держави може розслідувати воєнні злочини та злочини проти людяності у всьому світі.

Читайте також: ЄС засудив рф за посилення обстрілів в Україні й нагадав про покарання за воєнні злочини

росія 24 лютого розпочала новий етап війни проти України, ворог здійснює масовані обстріли й бомбардування мирних українських міст та селищ. Загарбники влаштували масовий терор на тимчасово зайнятих територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-