Воєнні злочини рф: у Бучі знайшли вже більш як 420 тіл

Воєнні злочини рф: у Бучі знайшли вже більш як 420 тіл

Укрінформ
У Бучі Київської області було знайдено більше ніж 420 тіл громадян.

Про це інформує пресслужба поліції Київщини у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Робота поліції Київської області не припиняється. Якщо беремо окремо Бучу, то я хочу сказати, що станом на вечір суботи цифра була уже більш як 420 тіл людей було там знайдено. І процес цей продовжується, люди повертаються і знаходять у себе у домівках тимчасові захоронення і складування трупів, тобто, у підвалі, колодязі, і так далі», - сказав начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов.

Говорячи про процес ідентифікації осіб, він зазначив, що особи більшості з цих громадян встановлюють.

«І дуже багато людей, понад 200 (на Київщині – ред.) – це ті, що зникли безвісти, це по заявах, які ми наразі маємо. Розуміємо, що це – далеко не всі заяви, бо люди, наприклад, виїхали і звертаються, по всій Україні, у тому числі і з-за кордону. Також багато людей, більше 300 тіл, не ідентифіковані наразі (на Київщині – ред.)», - поінформував він.

Правоохоронець зазначив, що процедура ідентифікації цих тіл проходить згідно з процесуальним законодавством.

«Ми обов’язково відбираємо ДНК. І дуже багато родичів заявляють про зникнення своїх знайомих або близьких, але вони знаходяться за кордоном, тому взяти у них зразки ДНК поки що не є можливим. Але ми сподіваємося, що ми встановимо 100 % усіх людей, які були вбиті армією рф на території Київської області», - сказав Нєбитов.

Читайте також: Загарбники на Київщині вбивали людей, незважаючи на білі пов’язки - поліція

Як повідомлялося, 15 квітня Нєбитов поінформував щодо повномасштабного вторгнення рф в Україну, то українська поліція встановила імена вже більше ніж 250 російських військових, які перебували на території Київської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-