Подоляк розповів, коли санкції «остаточно зіб’ють пиху» росіянам

Подоляк розповів, коли санкції «остаточно зіб’ють пиху» росіянам

Укрінформ
Міжнародні санкції потроху збивають росіянам пиху і зіб‘ють остаточно, особливо коли запрацюють прямі та непрямі енергетичні ембарго.

Про це радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк написав у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Ми чудово розуміємо, що росіянам у їхній нинішній країні-таборі пайку та інше харчування можна суттєво врізати. Потерплять. На те він і табір. Але все-таки санкції потроху збивають пиху. І зіб'ють остаточно. Особливо якщо, а головне – коли все-таки запрацюють прямі та непрямі енергетичні ембарго", – зазначив радник керівника ОП.

Він розповів, що керівник російського Центробанку Ельвіра Набіулліна, виступаючи перед державною думою рф, прямо заявила про велику кризу, яка буквально на порозі.

Читайте також: Дефолт росії є питанням тижнів - Шмигаль

Посилаючись на її слова, Подоляк зазначив, по-перше, період, коли російська економіка може продовжувати жити на запасах, скінченний, і спливе він у II-III кварталі цього року. По-друге, найближчим часом росія остаточно перестане стримувати інфляцію, бо для цього не буде ресурсів, ціни суттєво зростуть і виникнуть системні дефіцити.

"І по-третє, після запровадження нинішніх санкцій рф одразу залишилася з половиною своїх золотовалютних резервів. Залишок резервів – це юані та золото, з ними неможливо нормально регулювати ситуацію під час санкцій. І висновок простий: рух униз завжди відбувається через прискорення. Бажано прискорюватися якнайшвидше", – додав Подоляк.

Як повідомляв Укрінформ, у ЄС активно обговорюють ембарго на російські енергоносії, однак деякі країни, як-от: Австрія, Німеччина та Угорщина, виступають проти повної заборони на російський газ.

Читайте також: В ОП розраховують на нафтове ембарго у новому пакеті санкцій Євросоюзу проти рф

24 лютого російські війська розпочали повномасштабне вторгнення в Україну. Вони обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Загарбники влаштували масовий терор на тимчасово зайнятих територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-