В ОП розраховують на нафтове ембарго у новому пакеті санкцій Євросоюзу проти рф

В ОП розраховують на нафтове ембарго у новому пакеті санкцій Євросоюзу проти рф

Укрінформ
Україна наполягає на включенні до шостого пакету санкцій Європейського Союзу проти російської федерації ембарго на експорт нафти та відключення російських банків від SWIFT.

Про це заявив заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква в ефірі єдиного інформаційного марафону низки телеканалів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У шостому пакетів санкцій ЄС, який уже починає готуватися, на початку цього тижня почалися перші дискусії в Європейському Союзі на рівні держав-членів, має бути питання ембарго на нафту. Без цієї санкції, очевидно, не варто приймати такий пакет», - сказав він.

Заступник керівника ОП поінформував, що Україна працює разом зі стороною ЄС над конкретними пропозиціями щодо цього ембарго, і додав, що тут можуть бути «різні варіанти».

«На жаль, не всі країни-члени ЄС зараз підтримують повне ембарго на нафту, ми хочемо, щоб це було повне ембарго. Зараз, можливо, будуть пропозиції з боку цих країн щодо часткового ембарго, але ми виступаємо за повне», - підкреслив Жовква.

Також він наголосив, що дуже важливо, щоб у цьому пакеті поряд з ембарго на нафту з’явилося відключення російських банків від SWIFT, зокрема тих банків, які займаються енергетичними операціями рф, - Газпромбанку й Сбєрбанку.

Крім того, за його даними, мають бути персональні санкції проти російських політиків.

«Дуже хотілося би, щоб цей шостий пакет був доволі потужним. П’ять пакетів, які вже прийняв Євросоюз, – важливі, але вони не повні, не достатні і приймалися занадто повільно, тому хочемо, щоб цей шостий пакет був дійсно доволі потужним», - зазначив Жовква.

Читайте також: Естонія та Болгарія закрили порти для російських суден

Як повідомлялося, в Україні триває 53-я доба повномасштабного вторгнення російської федерації, війська якої обстрілюють і знищують об'єкти критичної та цивільної інфраструктури, жорстоко вбивають українців.

На боротьбу із загарбниками піднявся весь народ України. ЗСУ і Сили територіальної оборони зупинили наступ ворога та завдають йому великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-