Естонія та Болгарія закрили порти для російських суден

Естонія та Болгарія закрили порти для російських суден

Укрінформ
У межах санкційних заходів, схвалених Європейським Союзом, суднам під російським прапором із 17 квітня заборонено заходити до портів Естонії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє національний мовник ERR із посиланням на пресслужбу Міністерства економіки та комунікацій.

Уточнюється, що це стосується і суден, які після 24 лютого змінили свій прапор з російського на інший.

За словами міністра економіки та інфраструктури Тааві Ааси, вся Європа переосмислює свою економічну діяльність і стає все більш незалежною від росії, оскільки «кремль не показує жодних ознак припинення своєї агресії».

Читайте також: Порти Бельгії припиняють обслуговувати кораблі під російським прапором

Водночас судна під російським прапором, які зазнають лиха, можуть у виняткових випадках заходити до портів Естонії з дозволу Департаменту поліції та прикордонної охорони, який заздалегідь визначить необхідність надання допомоги.

Раніше заборона на заходження у свої порти для суден із рф запровадила Болгарія. «З 00:00 годин 16 квітня 2022 року доступ до болгарських морських та річкових портів заборонено для всіх суден, зареєстрованих під російським прапором, а також для всіх суден, які змінили російський прапор або реєстрацію під прапором опісля 24 лютого 2022 року», — йдеться у заяві морської адміністрації Болгарії.

Про заборону на заходження у свої порти російським суднам раніше заявили також Італія, Бельгія та Румунія.

Читайте також: Санкції проти рф і зброя для України є найефективнішими заходами для спротиву росії – Шмигаль

Як повідомлялося, починаючи з неділі, 17 квітня, в межах 5-го пакету санкцій ЄС у зв'язку з агресією росії проти України порти низки країн припинять обслуговування комерційних кораблів під російським прапором із дотриманням певних винятків, передбачених рішенням ЄС.

П'ятий пакет обмежувальних заходів ЄС проти росії було ухвалено 8 квітня. Він передбачає, зокрема, заборону купувати, імпортувати або передавати вугілля та інше тверде вуглецеве паливо в ЄС, якщо вони мають походження з росії або були експортовані з росії, починаючи з 22 серпня 2022 року.

Фото: Jaan Kronberg/HHLA TK Estonia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-