Санкції проти рф і зброя для України є найефективнішими заходами для спротиву росії – Шмигаль

Санкції проти рф і зброя для України є найефективнішими заходами для спротиву росії – Шмигаль

Фото
Укрінформ
Найбільш ефективними заходами, щоб зупинити росію, є запровадження потужних санкцій та надання Україні зброї.

На цьому наголосив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час зустрічі з Федеральним канцлером Австрії Карлом Негаммером, повідомляє Укрінформ із посиланням на Урядовий портал.

Глава українського уряду подякував Австрії за послідовну підтримку санкцій з боку ЄС. Він також закликав унеможливлювати обхід росією уже запроваджених пакетів санкцій.

«Вважаємо, що санкції мають стосуватись всіх банків рф. Має бути накладене ембарго на торгівлю з рф, включаючи нафту й газ як основні джерела наповнення бюджету, з якого фінансується війна та геноцид українців», - сказав прем’єр.

Шмигаль також закликав Австрію сприяти закриттю морських портів ЄС для російських суден, заблокуванню й конфіскації російських рахунків у банках ЄС, припиненню видачі віз росіянам та зупиненню трансляції телеканалів, з яких поширюється російська пропаганда.

Читайте також: Джонсон прибув у Київ, зустрічається із Зеленським

Крім того, підкреслив він, важливо запровадити санкції проти всіх посадовців, що тісно пов’язані з очільником кремля.

Прем’єр-міністр подякував Федеральному канцлеру Австрії за незмінну підтримку України, особливо за гуманітарну допомогу й прийом вимушених переселенців.

«Переконаний, що ми швидко досягнемо перемоги і після неї повернемося до всіх питань, які обговорювали до війни. Зокрема, проведення спільного економічного форуму», - зазначив Шмигаль.

Він висловив упевненість, що тепер цей форум буде присвячений відновленню України та її європейській інтеграції.

Негаммер, зі свого боку, запевнив, що Австрія підтримуватиме Україну та українські родини, а також підтримує і продовжуватиме підтримувати санкційну політику ЄС.

Як повідомляв Укрінформ, 9 квітня Федеральний канцлер Австрії Карл Негаммер прибув до України. У межах візиту австрійський політик зустрівся з Президентом України Володимиром Зеленським.

Читайте також: Урсула фон дер Ляєн: Немає слів, щоб описати жах, який я бачила у Бучі

В Україні 45-ий день триває повномасштабна російсько-українська війна. Війська російської федерації обстрілюють та знищують ключові об'єкти критичної та цивільної інфраструктури, жорстко вбивають українців.

Фото: Урядовий портал

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-