Дефолт росії є питанням тижнів - Шмигаль

Дефолт росії є питанням тижнів - Шмигаль

Відео
Укрінформ
Дефолт росії стає вже питанням не місяців, а тижнів.

Про це заявив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль у своєму відеозверненні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дефолт росії стає питанням уже навіть не місяців, а тижнів. Щодня наша команда на чолі з Президентом України Володимиром Зеленським говорить із партнерами про важливість подальшого тиску на росію. І я впевнений, що цей економічний та фінансовий тиск продовжиться", - сказав Шмигаль.

За його словами, порти всіх країн Європейського Союзу зупинили обслуговування російських кораблів. Також країни ЄС починають обговорення нафтового ембарго та посилення санкцій проти Сбербанку.

"Ці рішення потрібні якомога швидше. Ці рішення допоможуть зупинити війну", - прокоментував Шмигаль.

Як повідомлялося, росія намагалася розплатитися в рублях за два випуски доларових облігацій, термін погашення яких настав 4 квітня. В S&P стверджують, що це означає «вибірковий дефолт».

Читайте також: Зовнішній дефолт росії майже неминучий – Bloomberg

У москви є пільговий період у 30 днів з 4 квітня для здійснення виплат основної суми та відсотків. Але S&P заявила, що не очікує, що рф конвертуватиме їх у долари, враховуючи санкції Заходу.

Керівництво Євросоюзу працює над можливістю запровадження ембарго на російські нафтопродукти, що стане одним із найпотужніших ударів для економіки рф, яка вже істотно постраждала від санкцій через розв’язану кремлем війну в Україні.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок широкомасштабного вторгнення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-